Ett bättre möte - Imellan, Slack och allmänt hyfs

Som människor spenderar vi ganska mycket tid på att sitta i möten. Många möten och långa möten. Vi svenskar är till exempel kända ute i världen för att kalla till “möten som kostar 20 000 kronor för att lösa 200 kronorsproblem”.

Möten är samtidigt bland det finaste vi ägnar oss åt. Att vi ägnar lite tid åt att komma varandra närmre, dela tankarna med varandra och försöka hitta lösningar som förbättrar något. Det är alldeles för värdefullt för att inte ta på allvar.

Så kan vi skapa bättre möten? Mer engerade? Med bättre innehåll? Och bättre resultat?

Klart vi kan.

Tillsammans med Innovation Park, Attityd, Information Design och en rad andra verksamheter har vi skapat eventet och communityn Imellan, en mötesplats där vi experimenterar med mötesformer och digitala verktyg som kan lyfta dem.

Den 24:e september hade vi första öppna workshopen på Innovation Park i Karlstad. Ett sextiotal beslutsfattare fick under dagen pröva på nya mötesformer och samtidigt lära sig använda en rad olika digitala verktyg för att lyfta resultatet. Bland annat fick de med sina mobilkameror producera en kortfilm som visade deras tankar om hur ett möte kan se ut om tio år.

Resultatet i slutet av dagen var att vi kunde skicka hem dessa sextio människor, till sina företag och verksamheter, med helt nya intryck av hur ett möte 2.0 kan vara.

På Sticky Beat tittar vi varje dag på hur vi kan förbättra våra möten, inte minst då vi är fördelade på fyra kontor där personer från alla fyra kontoren kan ingå i en arbetsgrupp. Just nu är den förlösande faktorn Slack, en digital mötesplats som låter oss prata person mot person eller i kanaler, dela filer och skapa integrationer mot andra digitala lösningar, till exempel Trello. För att upprätthålla det personliga mötet så pratar vi med varandra via videokonferenser, ibland med två fönster och ibland med många fler än så.

Och ofta träffas vi i den fysiska världen genom att ta bil, tåg eller flyg till varandra. För det allra bästa mötet är det som sker öga mot öga. Och som vi sen förstärker med lite finurliga digitala lösningar.

Så enligt oss är möten otroligt viktiga, inte minst för att komma varandra närmre. Och samtidigt kan mötena imorgon bli bättre. Det jobbar vi på.

Läs mer om eventet här.

0