Kör så säkert du kan i bilspelet Ratta Rätt

Ratta Rätt är bilspelet som på ett roligt sätt lär ut hur man ska bete sig i trafiken. Här gäller det inte att köra snabbt och komma först i mål, utan istället ska man köra så säkert som möjligt för att komma längst. Det gäller att ta sig förbi vanligt förekommande trafiksituationer som stopplikt, obevakade järnvägsövergångar och inte minst högerregeln.

Ratta Rätt är en kampanj framtagen av Sticky Beat tillsammans med Trygg-Hansa. Med spelet som en engagerande och underhållande utgångspunkt visar vi också att verkligheten kan vara betydligt allvarligare än i spelets värld. Till exempel krockar nära 90 000 av Trygg-Hansas  kunder varje år och det kan vara allt från små plåtskador till betydligt allvarligare trafikolyckor. Vanligast är att man kört på ett parkerat fordon eller kört in i en annan bil bakifrån. Det gäller alltså att vara uppmärksam och hålla avstånd både i verkligheten och i spelet.

Prova själv hur långt du kan köra säkert i Ratta Rätt. Glöm heller inte att utmana dina kompisar på din egna personliga topplista.

0