MyFunWait

Jag kan nästan garantera att du någon gång har använt en av Qmatics produkter. Förmodligen utan att du har tänkt på det, för vem tänker på vem som har tillverkat kö-lappen vid varuutlämningen på IKEA? Vem bryr sig egentligen om att det är ett smart system som styr kö-hanteringen när man väntar, är trött och barnen skriker? Att stå i kö är ju nästan alltid tråkigt! Men nu är det faktiskt slut på det. Tillsammans med Qmatic lanserar vi MyFunWait™ – världens första integrerade, mobila underhållnings och kö-hanteringssystem.

Man brukar säga att vi svenskar är bra på att stå i kö. Vi vet att man ställer sig sist och väntar på sin tur. Men samtidigt lever vi i en tid då vi vägrar att ha tråkigt. Tvingas vi vänta så finns ju åtminstone mobilen till hands. Med den kan vi kolla Facebook, läsa nyheter och spela spel. Samtidigt måste man vara koncentrerad på kön. Vilket kö-nummer är det nu och vilket nummer hade jag? Hur många är det före mig? Och tänk om jag spelar ett spel och glömmer bort tid och rum och jag missar att det är min tur. Katastrof!

Spelet bryts när det är din tur
Här kommer MyFunWait in. Du tar din kö-lapp i mobilen och Qmatics system Orchestra håller koll på din köplats. Under tiden kan du spela ett spel eller något annat som är anpassat för platsen och miljön du befinner dig i. När det är din tur avbryts spelet och du får veta vilken kassa du ska gå till.

Olika varianter
Själva underhållningsdelen kommer det finnas mängder av olika varianter på. Kanske börjar museibesöket redan i kön och kanske vinner du ett par hörlurar till din nya iPhone som du väntat en timme på att få köpa. Det kan till och med vara så att tiden i sjukhusets väntrum gjorde att du vet vad det är för fel på dig tack vare det smarta och roliga testet du gjorde i väntan på doktorn. Och skulle du spela ett spel där du kunde vinna en fördelaktigare ränta när du väntade på banken? Klart du skulle!

MyFunWait världen över
Qmatic, med huvudkontor i Mölndal utanför Göteborg, har verksamhet i 120 länder världen över.  Det ska bli spännande att se hur många  av dessa som kommer att erbjuda MyFunWait i sina köer.

 

Frågor och funderingar?

Prata med Michael Dabrowski, vår VD. Han vet det mesta om projektet! Du når honom via:

0