AeroSpin

AeroSpin är sommarens stora attraktionsnyhet på Liseberg. I den kan man få en stillsam flygtur 70 meter över havet. Men man kan också, med hjälp av spakar, få sitt plan att rotera runt sin egen axel. I varje plan finns ett räkneverk som registrerar antalet spins.

Via ett digitalt lager kan vi idag förlänga upplevelsen för en attraktion så att den börjar långt innan besöket, vidare in i köandet för att sedan fortsätta även efter att nöjesparken stängt. Det här är självklart ett utmärkt sätt att ta hand om besökarna, men framförallt ger det en unik möjlighet till att bygga långsiktiga relationer. Även utanför parken.

Till AeroSpin skapade vi en digital lösning i form av ett spel, med allt detta i åtanke. Liseberg gav oss i uppdrag att förbättra köupplevelsen och ge AeroSpin ett mervärde utöver själva åkturen. AeroSpin-spelet består av tre delar. Ta din egen pilotbild och utsmycka den med diverse attiraljer, spela ett flygspel och registrera dina åk i attraktionen. Resultatet visualiseras och kan naturligtvis delas på sociala medier.

Ett lysande exempel där den analoga världen ger kraft åt den digitala

Spelet är kul och utmanande och kan också spelas utan att man är på plats. Men det som gör lösningen unik är när man registrerar sitt åk i attraktionen. Hela grejen med AeroSpin är att snurra så många varv som möjligt och detta ger naturligtvis fördelar även i spelet genom avklarade uppdrag och upplåsta prylar. På det här sättet knyts den digitala och analoga upplevelsen samman på ett naturligt och roligt sätt.

AeroSpin-spelet kan även spelas på Apple TV. Det går naturligtvis inte att registrera sina åk, men i övrigt fungerar det på samma sätt som på mobiltelefonen. Det som är intressant för Liseberg är att de på det här sättet kan ge sina besökare en upplevelse dygnet runt, alla årets dagar och bygga långsiktiga relationer.

Kombinationen av attraktion och mobilspel är ett lysande exempel där den analoga världen ger kraft åt den digitala. Och tvärtom. För Liseberg innebär det ett ännu större värde på en redan stor investering i nöjesparken samtidigt som besökarna upplever att kötiderna blir kortare och roligare. Och via det digitala lagret kommer Liseberg sina besökare ännu närmre.

  • Ladda ner för iOS
  • Ladda ner för Android

Frågor och funderingar?

Prata med Anders Hammar, vår utvecklare för AeroSpin. Han vet det mesta om projektet! Du når honom via:

0