Digital AD / Concept Artist

Vi på Sticky Beat söker en kreatör till vår digitala innovationsbyrå i Karlstad, Torsby eller Stockholm!

Din roll hos oss

Vi behöver dig som kan omforma ditt teams kreativa idéer, genomarbetade slutsatser och strategiska insikter till visuellt starka upplevelser. Och vi ser detta som en tvådelad uppgift för dig: Å ena sidan behöver vi din förmåga att skapa concept art som ett resultat av vårt kreativa arbete under det vi kallar AHA!- och OCH!-fasen av våra projekt. Din concept art kommer vara en stark drivkraft för att ta idéer framåt, känna på deras livskraft och skapa ännu mer kreativitet inom teamet, men också i samskapandet tillsammans med våra kunder.

Å andra sidan behöver vi din fingertoppskänsla för vad som skapar engagerande digitala upplevelser genom visuell design, smart UX och digital förflyttning. Under vår SKAPA!-fas kommer din designkänsla vara en superkraft i kombination med våra andra digitala art directors. Läs mer om vår metod här: www.stickybeat.se/metod

Vi vill att du:

  • Har arbetat som Digital Art Director, Concept Art Director, Illustratör eller Digital Designer och vill ta nästa steg.
  • Har erfarenhet av att jobba i team.
  • Du väljer typsnitt som kommer göra en digital upplevelse starkare istället för att den har den ultimata spärrningen för trycksak i storformat.
  • Tror på alla människors lika värde och ser jämlikhet som en förutsättning i samhället och arbetslivet.
  • Tycker om och är bra på att visualisera koncept och idéer.

Personliga egenskaper

Vi ser gärna att du är driven, samarbetsvillig och tar egna initiativ. Du vågar spendera tid utanför komfortzonen och gillar problemlösning. Du är nyfiken och ser digitala innovationer som något du vill utforska snarare än “ännu en grej som kommer krångla till det”. Du vill utvecklas och ser aldrig dig själv som fullärd. Du har problem med auktoriteter och avskyr traditionalism, men är också inlyssnande och utgår från deltagarna i de kreativa sessionerna när du tar fram koncept och idéer.

Om Sticky Beat

Sticky Beat är en samling nyfikna människor som älskar morgondagen. Tillsammans har vi skapat en digital innovationsbyrå som gillar att utforska hur teknik och mänsklighet interagerar med varandra för att skapa magi. Vi tror på människor som vill förändra och förändras, och som är bekväma med att utforska nya områden, system och metoder tillsammans med andra för att skapa digitala upplevelser.

På Sticky Beat har vi valt att bygga en företagskultur som premierar kreativitet, kvalitet på leverans och trivsel på jobbet. Vi jobbar helt utan tidrapportering eller andra kontrollsystem eftersom vi anser att det dödar skaparglädje, autonomi, arbetslust och drivkraft. Vi är övertygade om att vi på det här sättet bäst skapar värde för våra kunder.

Tillsammans med nyfikna företag och organisationer tar vi oss an deras digitala utmaningar på ett roligt och klurigt sätt. Vi uppfinner helt enkelt viktiga och engagerande upplevelser som skapar förändring och förbättring för våra kunder och deras deltagare. För vi ser nämligen människor som deltagare när det kommer till digitala upplevelser snarare än att de är mottagare, målgrupper eller demografier.

Vår långsiktiga strävan är att Sticky Beats personal ska spegla den mångfald som finns i befolkningen. Vi välkomnar sökanden med alla möjliga bakgrunder, ursprung och funktionsvariationer.

Mer information om oss, vår magi och våra uppdrag hittar du på www.stickybeat.se.

Ansökan

Vi vill att din ansökan består följande tre saker:

  • En presentation som förklarar hur du kommer skapa morgondagen tillsammans med oss. Det kan vara ett personligt brev, ett videoklipp, ett litet retrospel eller något helt annat!
  • Arbetsprover från båda sidorna av din roll, concept artist + digital AD
  • CV tillsammans med referenser

Skicka din ansökan till michael@stickybeat.se 

Information

För frågor om tjänsten vänligen kontakta Michael Dabrowski, VD, Sticky Beat AB, på 0736-257616 och michael@stickybeat.se eller Andreas Stjärnhem, Creative Director, Sticky Beat AB, på 070-589 66 93 och andreas.stjarnhem@stickybeat.se

 

Plats: Karlstad, Torsby eller Stockholm

Yrkesroll: 50% Concept artist + 50% Digital AD

Typ av anställning: Heltid